Передзвоніть мені
Виберіть мову:
  • Українська
  • English
  • Русский

Управління повідомленнями

Якщо ваша камера дозволяє відсилати повідомлення при виникненні певної події (наприклад, спрацював датчик руху), то можна налаштувати камеру таким чином, щоб ви отримували повідомлення не тільки на свою електронну пошту, а й в вашому особистому Кабінеті.

Система зберігає до 100 повідомлень від ваших камер. Якщо число повідомлень перевищить 100, то нові повідомлення будуть перезаписувати старі в циклічному порядку.

Налаштування повідомлень

Для початку два важливих моменти:

  1. Обов’язково повинен бути доступний http-порт відеокамери
  2. Всі налаштування потрібно робити з комп’ютера.

У нас реалізований псевдорежім записи по руху. Тобто запис йде завжди, але зберігаються тільки ділянки (файли) на яких був рух. Тому потрібно включити запис за розкладом (Мал. 4.1).

Мал. 4.1

Далі для налаштування необхідно:
– зайти в налаштуваннях відеокамери на вкладку «Повідомлення» (Мал. 4.2).

Мал. 4.2

– активувати чек-бокс «Включити повідомлення». Якщо хочете зберігати тільки файли з подіями, тоді потрібно ще поставити галочку навпроти пункту «Видаляти відео з подією в останню чергу» (Мал. 4.2).

Для прикладу візьмемо відеокамеру Dahua.

За допомогою браузера потрібно зайти на веб-інтерфейс управління відеокамерою, в налаштування пошти SMTP (Мал. 4.3)


 
Мал. 4.3

В поле «Одержувач пошти» завести будь-яку поштову адресу і зберегти.

Далі, в особистому Кабінеті сервісу iViport:

  • в розділі «Мої камери» зайти в налаштування камери
  • відкрити вкладку «Повідомлення»
  • натиснути «Налаштування відправки» (Мал. 4.4)


 
Мал. 4.4

  • натиснути “ОК” для збереження настройки на відеокамері (повинен бути доступний 80 порт відеокамери – http port)
  • натиснути “детектор руху” і налаштувати необхідну зону (Мал. 4.5)

 

Мал. 4.5

Після цього, для перевірки, можна повернутися на веб-інтерфейс управління відеокамерою, в налаштування пошти SMTP і натиснути кнопку “Test” (Мал. 4.6)

Мал. 4.6

Якщо все правильно налаштовано, повинен пройти тест, і в кабінеті в розділі “Повідомлення” має з’явитися порожнє повідомлення, без зображення (Мал. 4.7 – перший зверху запис, без зображення).

 

Мал. 4.7

Якщо у Вас в процесі налаштування повідомлень виникли питання, Ви можете звернутися в нашу службу підтримки користувачів.

Перегляд списку повідомлень

Щоб переглянути отримані повідомлення, потрібно, перебуваючи в Кабінеті, з лівого меню вибрати пункт «Повідомлення» (Мал. 4.8).

Мал. 4.8

На сторінці, виводяться всі повідомлення, отримані від камер. У разі необхідності, список повідомлень можна фільтрувати за періодом часу (одержання повідомлення) і по камерах (від яких вони отримані).

Список повідомлень розділений на дві частини:

    • Повідомлення, отримані від ваших камер
    • Повідомлення, отримані від камер, до яких вам надали доступ інші користувачі сервісу (Мал. 4.9).

 

 

Мал. 4.9

Перегляд вибраного повідомлення

Для перегляду конкретного повідомлення, натисніть кнопку «Переглянути» у рядку повідомлення. Якщо для даної камери немає були налаштовані повідомлення при спрацьовуванні датчиків, то вікно перегляду повідомлення буде містити фотознімок (Мал. 4.10). Крім фотознімку, буде видно назву камери і дату отримання повідомлення.

Мал. 4.10

Якщо для камери були налаштовані повідомлення при спрацьовуванні датчиків, то вікно перегляду повідомлення (Мал. 4.11) буде містити наступну інформацію:

  • назва камери;
  • дата отримання повідомлення;
  • три фотознімки, які були зроблені камерою з затримкою 2 секунди (затримка налаштовується на самій камері);
  • відеозапис події з моменту, який на 10 секунд передує спрацьовуванню.

 

 

Мал. 4.11

Кликнувши по фотографії, ви можете розгорнути її на весь екран. Ви також можете переглянути відеозапис в повноекранному режимі. Не виходячи з вікна перегляду повідомлення, можна перейти до перегляду наступного (або попереднього) повідомлення, використовуючи кнопки зі стрілками.

Видалення повідомлень

Якщо ви хочете видалити всі повідомлення, натисніть на кнопку «Видалити всі повідомлення» (Мал. 4.12).

Для вибіркового видалення, позначте непотрібні повідомлення та натисніть кнопку «Видалити вибрані» .

 

Мал. 4.12

Видалення повідомлень можливо тільки для своїх камер.

Видалення повідомлень від камер, до яких вам дали доступ інші користувачі НЕМОЖЛИВО.


Методи оплати: